Resepi Udang Celup Tepung

Udang Celup Tepung

BAHAN-BAHAN
:

400 gm udang (kupas kulit badan saja)

1 sudu kecil garam

1/2 sudu kecil lada sulah serbuk

1 biji limau nipis



BAHAN CELUP:

1 cawan tepung jagung

1 cawan serbuk roti

1 biji telur



CARA MENYEDIAKAN:

1. Gaul udang dalam campuran air limau nipis, garam dan lada sulah serbuk dan tuskan.

2. Gaulkan udang ke dalam tepung jagung.

3. Kemudian celupkan dalam telur yang dipukul.

4. Dengan segera masukkan ke dalam serbuk roti. Tekan sedikit agar ia melekat. Susun udang dalam dulang dan masukkan dalam peti sejuk dahulu selama sejam.

5. Kemudian barulah digoreng

sumber : sajionline

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Begedil

Resepi Daging Arnab Goreng Lada Hitam

Resepi Ikan Tiga Rasa