Resepi Nasi Goreng Cina

Nasi Goreng Cina

Bahan-Bahan:

2 pinggan nasi putih
1 cawan udang basah (buang kulitnya)
1 cawan isi ayam (direbus dan disiat)
1 cawan kacang peas
5 biji cili merah ] ditumbuk
4 biji telur (dipukul)
5 ulas bawang merah ]
1 pokok daun bawang (dihiris)
Garam secukup rasa

Cara:

Panaskan minyak dan tumiskan cili, Kemudian masukkan udang serta daging ayam dan kacang peas. Biarkan selama lima minit, kemudain masukkkan telur sambil dikacau-kacau. Masukkan nasi serta sedikit garam gaulkan rata-rata dan taburkan daun bawang. Bila telah masak angkat dan bolehlah dihidangkan. Semasa menghidang, taburkan daun bawang.

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Begedil

Resepi Daging Arnab Goreng Lada Hitam

Resepi Ikan Tiga Rasa