Resepi Sambal Goreng Udang
Sambal Goreng Udang
BAHAN-BAHAN:
250 gm udang
10 tangkai cili merah (kisar)
5 labu bawang besar (hiris)
2 ulas bawang putih (kisar)
2 biji kentang (potong dadu dan rebus)
1 papan petai buang kulit dan potong dua
3 helai daun limau
Garam secukup rasa
CARA MENYEDIAKAN:
1. Panaskan minyak dan tumis bawang besar dan bawang putih sehingga naik bau.
2. Masukkan cili merah, kentang dan petai dan tumis selama 10 minit.
3. Masukkan udang dan tumiskan lagi 10 minit.
4. Masukkan daun limau purut dan garam secukup rasa.
BAHAN-BAHAN:
250 gm udang
10 tangkai cili merah (kisar)
5 labu bawang besar (hiris)
2 ulas bawang putih (kisar)
2 biji kentang (potong dadu dan rebus)
1 papan petai buang kulit dan potong dua
3 helai daun limau
Garam secukup rasa
CARA MENYEDIAKAN:
1. Panaskan minyak dan tumis bawang besar dan bawang putih sehingga naik bau.
2. Masukkan cili merah, kentang dan petai dan tumis selama 10 minit.
3. Masukkan udang dan tumiskan lagi 10 minit.
4. Masukkan daun limau purut dan garam secukup rasa.
Comments