Wednesday, June 16, 2010

Resepi Pai Roti Sardin

Pai Roti Sardin

Bahan-Bahan:

6 keping roti
1 tin sardin (425 gm)
1 labu bawang besar - dihiris nipis
1 tin cendawan butang (425 gm) - dihiris nipis
2 sudu besar tomato puri
1 batang daun ketumbar - dicincang
150 gm keju mozarella - diparut
1 biji limau nipis - ambil airnya
1 sudu kecil serbuk lada hitam
1 sudu kecil garam

Cara:

Susun roti di dalam bekas pembakar (pyrex) ukuran 16 cm x 16 cm. Masukkan sardin dalam mangkuk dan hancurkan. Campurkan dengan bawang, cendawan, daun ketumbar, lada hitam, garam, 50 gm keju parut, air limau nipis dan tomato puri. Gaulkan hingga rata. Curahkan adunan tadi ke atas roti. Sementara itu panaskan mikrowave COMBINATION 180'C selama 5 minit. Masukkan pai dan bakar selama 20 minit. Keluarkan, tabur keju yang telah diparut tadi di atasnya dan bakar lagi selama 5 minit.

No comments:

Koleksi Resepi Kegemaran Dari Berbagai Sumber Rujukan Dan Internet Untuk Di Kongsi Bersama