Resepi Tomyam Makanan Laut (Seafood)

Tomyam Makanan Laut (Seafood) BAHAN-BAHAN 1 ekor isi ikan merah 1 ekor ketam 250 gm sotong 2 sudu besar pes tomyam 4 cm lengkuas 2 cm halia muda 1 batang serai 2 helai daun limau purut 10 tangkai cili padi 1 sudu besar sos ikan Sedikit susu cair 1 kiub pati ayam Gula dan garam secukup rasa Sedikit jus limau nipis CARA MENYEDIAKAN 1. Celur ikan, sotong dan ketam bunga hingga masak. 2. Masukkan pes tomyam, kemudian masukkan serai, halia muda, lengkuas serta sos ikan, gula dan garam secukup rasa. 3. Setelah mendidih masukkan makanan laut yang telah dicelur, dan diikuti dengan jus limau nipis dan cili padi. 4. Setelah masak, tuangkan dua sudu besar susu cair dan hidangkan. sumber : sajionline

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Begedil

Resepi Udang Mentega

Resepi Paprik Campur